„Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért”
Találkozzunk idén is!
GYIK
A fesztivállal kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések

A Boat D’Opera csónakos túrára megváltott jegyek tartalmazzák a túra megállóiban megrendezett 6 db különböző előadást és a túra lezárásaként a Morotva Kerékpáros Pihenőparkban az esti koncertet. A túra egyes megállóiban felszolgált frissítő italt és egyszeri meleg ételt. A túra ideje alatt a biztonsági, egészségügyi és műszaki felügyeletet.
A túra során a szervező biztosítja a 8 -15 fős motoros csónakokat, melyeket képzett túravezetők irányítanak a helyszínek között.

A túra egyes megállópontjain van lehetőség vásárlásra, amennyiben a menetrend engedi.
A túra résztvevőinek szervizelési lehetőséget biztosítunk. A túrát kíséri egy szakszerviz mozgó műhelye, amely a túra során felmerülő problémákat térítésmentesen megoldja és lehetővé teszi a túra folytatását.

A Tour D’Opera indulási és érkezési helyszíne Tiszafüreden a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum, amely rendelkezik saját kerékpárkölcsönzővel. A nagy érdeklődésre való tekintettel és a gyors kerékpárátvétel érdekében javasolt a kölcsönzési szándékot előre jelezni az üzemeltetővel.
Az elérhetőséget itt találja:
http://www.bringato.hu/menu/kerekparos-centrum/kerekpar-kolcsonzes.html
A kerékpárkölcsönzés díját a Tour D’Opera kerékpáros túra részvételi jegye NEM tartalmazza.

A kerékpárkölcsönzés díját a Tour D’Opera kerékpáros túra részvételi jegye NEM tartalmazza.

A kerékpáros túra teljes hossza 67 km, amely tartalmaz 7 db megállót az indulás és érkezés között.

A leghosszabb távolság, amelyet megállás nélkül kell teljesíteni kb 10 km. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a teljes túra teljesíthető előzetes felkészülés nélkül, amennyiben az egészségügyi állapota megfelelő. A túrát nehezítheti a szélsőséges időjárás, mint erős szél,

kánikula, eső.
Indulás előtt mindenképpen ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, és annak megfelelően öltözködjön, illetve készüljön kellékekkel (naptej, kalap, esőkabát, stb).
A túrán mindenki saját felelősségre vehet részt, melyről a regisztráció során köteles nyilatkozni.

A fesztivál idején minden helyszínen és a túrák esetében a helyszínek között is biztosított az orvosi ellátás. Amennyiben valaki a túrát egészségügyi okok miatt nem tudja folytatni, szállítási lehetőséget – a menetrend betartása mellett – biztosítunk.
Dohányozni kizárólag az arra kijelölt helyeken lehetséges.
Igen, a helyszínen a szabad helyek függvényében van lehetőség jegyet váltani.
A szervező Tisza-tavi Fesztivál Nonprofit Kft. a Tisza-tó menti települések lakosai számára kedvezményes jegyet biztosít a Tour D’Opera kerékpáros túrára, melynek ára egységesen 6000,- Ft. A kedvezményes jegyeket a túra indulási helyszínén (Tiszafüred, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum) lehet megvásárolni a szervezőktől 2019. július 27. (szombat) 8:00 és 9:00 között. A kedvezmény csak érvényes lakcímkártya felmutatása ellenében igényelhető.

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 3 éves kor alatt ingyenes. A fesztivál egyes részeire van lehetőség gyermek (3 -18 éves) és nyugdíjas (igazolvány felmutatásával) jegyet váltani. A kedvezményes jegyek az alábbi alkalmak esetében válthatók:

2021. július 30. (szombat) – napijegy (10:00 – 18:00)

A szervező Tisza-tavi Fesztivál Nonprofit Kft. a Tisza-tó menti települések lakosai számára kedvezményes jegyet tud biztosítani a Tour D’Opera kerékpáros túrára, melynek ára egységesen 6000,- Ft. A kedvezményes jegyeket a túra indulási helyszínén (Tiszafüred, Tisza-tavi Kerékpáros Centrum) lehet megvásárolni a szervezőktől 2021. július 30. (szombat) 8:00 és 9:00 között.

A kedvezmény csak érvényes lakcímkártya felmutatása ellenében igényelhető.

A szervezők kérése, hogy a rendezvényeken felállással, indokolatlan mozgással nézőtársaikat és az előadást ne zavarják!
A rendezők nem vállalnak felelősséget a személyekben vagy az anyagi értékekben okozott károkért, amennyiben azok a nézők felelőtlen magatartásából erednek.
Minden hang- és képfelvételi berendezés bevitele és működtetése engedélyhez kötött.
Amennyiben az előadásról film- vagy TV-felvétel készül, amelyben esetleg Ön is feltűnhet, úgy azzal kapcsolatban nem léphet fel semmilyen követeléssel a rendezőkkel vagy a felvétel készítőivel szemben.
Kérik, hogy a helyszínen a parkolási lehetőségeket, a KRESZ szabályait figyelembe véve használják ki.

Amennyiben az előadás a kedvezőtlen időjárás miatt elmarad, és azt más helyszínen sem tudják megtartani – akkor és csakis akkor – a jegyeket meghatározott időn belül visszaváltják (vagy az előadás vagy a vásárlás helyszínén), illetve a rendező cég egyéni döntésétől függően beválthatók a jegyek a rendező cég által szervezett más előadásra.
Ha az előadást más helyszínen, de megtartják, úgy nincs lehetőség jegyvisszaváltásra. Ha az előadást rossz idő esetén nem tudják elkezdeni, a kezdéssel általában egy órát várnak. A műsor első fele – vagy bizonyos idő letelte – után félbeszakadt előadást megtartottnak tekintik.
A rendezők fenntartják a műsorváltoztatás jogát.

A szervezők ajánlják az időjárásnak megfelelő kényelmes ruházatot választani, illetve hölgyek esetében ajánlott a lapos talpú cipő viselése, amely megkönnyíti a ki és beszállást a csónakokba.
Indulás előtt mindenképpen ellenőrizze az időjárás-előrejelzést, és annak megfelelően öltözködjön, illetve készüljön kellékekkel (naptej, kalap, esőkabát, stb).

hu_HUHUN