„Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért”
Találkozzunk idén is!

Sajtóanyag 2016

Előzetesek
Beszámolók

Természet Operaháza az Utazás Kiállítás és Vásáron – Sajtótájékoztató 2016. 03. 01.
Ennek egyik kiemelt eseménye március 4-én 11.00 – 15.00 óra között zajló „Alföld Szíve Ízei” gasztronómiai bemutató, amelynek során a megye kedvelt és ismert ételei mellett helyi kézműves termékeket is meg lehet kóstolni. A nagy színpadon kísérő rendezvényként bemutatkozik a „Természet Operaháza” projekt.
www.jnszm.hu

Utazás kiállításra készül a megye
A gasztronómiai esemény színpadi kísérőrendezvényeként bemutatkozik a Tisza-tónál megvalósuló Természet Operaháza projekt operaénekesek és táncosok közreműködésével.
www.karcagtv.hu

„Fantasztikus zenei élmények a résztvevőknek”
Március 23-án, a Tisza Balneum Hotelben, sajtótájékoztatón mutatták be a Tisza-tavi fesztivál, a Természet Operaháza elnevezésű rendezvénysorozat programját.
www.fonixtvtiszafured.hu

Nagy Színpadon mutatkozik be a Természet Operaháza rendezvény
Ennek egyik kiemelt eseménye március 4-én 11.00 – 15.00 óra között zajló „Alföld Szíve Ízei” gasztronómiai bemutató, amelynek során a megye kedvelt és ismert ételei mellett helyi kézműves termékeket is meg lehet kóstolni. A nagy színpadon kísérő rendezvényként bemutatkozik a „Természet Operaháza” projekt.
www.jnsz.hu

Szolnok is bemutatkozik a budapesti Utazás Kiállításon
Debreczeni Ildikó, a Tisza-tavi Fesztivál Nonprofit Kft. ügyvezetője az Európában egyedülálló A Természet Operaháza című Tisza-Tavi Fesztiválnak az Utazás Kiállításon való megjelenésével kapcsolatosan elmondta, hogy március 4-én a nagyszínpadon lesz lehetőségük fél órában bemutatkozni.
info.szolnok.hu

Európában egyedülálló háromnapos esemény
A gasztronómiai bemutató kísérőrendezvényeként a kiállítás nagyszínpadán Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnöke mutatta be a Természet Operaháza című Tisza-tavi Fesztivált. A Tisza-tónál megálmodott rendezvény idén július 15-16-17-én zajlik.
www.jku.hu

Utazási Kiállítás Sajtótájékoztató – 2016.márius 1.
www.karcagtv.hu (videó)

Budapesti Utazási Kiállítás – 2016.márius 3-6.
www.echotv.hu (videó)

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál sajtótákékoztató
Nagyszabású komolyzenei rendezvényre készülnek a Tisza-tavon.
www.szolnoktv.hu (videó)

A Nap embere – Debreczeni Ildikó
A Szolnok Tv stúdiójában Debreczeni Ildikó fesztiváligaztató adott interjút a Természet Operaház Tisza-tavi Fesztiválról.
www.szolnoktv.hu (videó)

Operaház épül a természetben
És csak 75 kilométerre Debrecentől. „Az elmúlt évek közös munkájának kezd beérni a gyümölcse”1
www.civishir.hu

Tour D’Opera: Természet, Sport, Kultúra
A négy megyét felölelő Tisza-tó mára az összefogás szimbólumá vált, s örömmel tölti el, hogy a csodálatos természet, az aktív pihenés és a kultúra ötvözésével idén is egy országos színvonalú esemény kínál majd kikapcsolódást minden korosztály számára.
www.hevesmegye.hu

A Természet Operaháza c. fesztivál programja
A Főnix Tv Tiszafüred beszámolója:
videó

Turisztikai termék lett a Természet Operaháza Fesztivál
A fesztivál igazgatója kiemelte, hogy a Természet Operaháza fesztivál arra hivatott, hogy a turisztikai és kulturális rendezvényekkel fellendítse a tisza-tavi régió településeinek gazdaságát.
www.turizmusonline.hu

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál sajtótájékoztatója
Nagyszabású komolyzenei rendezvényre készülnek a Tisza-tavon. Július közepén nyitja majd meg kapuit, ahol összhangba kerül a sport és a kultúra.
www.tudositok.hu (videó)

„Egy igazi vadvízország”
A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, 127 km2-nyi területével más tóval nem hasonlítható össze: változatos felszíne mozaikos tájával egy igazi vadvízország az Alföld közepén.
www.alföldszive.hu

Nagyszabású komolyzenei rendezvény
www.port.hu

„A hazai turizmus kiemelt központja lett a Tisza-tavi régió”
Úgy gondolom Tiszafüred, a Tisza-tó méltó versenytársa lehet a Balatonnak – fogalmazott Ujvári Imre. Hozzátette, olyan természeti látványosságokkal rendelkezik a térség, hogy akár más európai turisztikai célpontoknak is kihívója lehet.
www.tiszatoradio.hu

Opera a természet lágy ölén
A július 15-17. között sorra kerülő, 24 helyszínen 320 fellépőt felvonultató Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál ennek szellemében egyszerre innovatív, értékteremtő és környezettudatos.
www.fidelio.hu

Háromnapos fesztivállá bővül a Tisza-tavi Tour D’Opera
Kiállítások és bemutatók sokaságával, továbbá neves és fiatal előadók zenei produkcióival várja a látogatókat július közepén a Tisza-tavi kerékpártúra, a Tour D’Opera, mely idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül.
www.ma.hu

Természet Operaháza
Kiállítások és bemutatók sokaságával, továbbá neves és fiatal előadók zenei produkcióival várja a látogatókat július közepén a Tisza-tavi kerékpártúra, a Tour D’Opera, mely idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül – közölte a rendezvény ötletgazdája és főszervezője. Debreczeni Ildikó elmondta: a rendezvény összekapcsolja a Tisza-tó páratlan természeti adottságait a minőségi kultúrával.
www.kultura.hu

Fesztivállá bővül a Tisza-tavi Tour D’Opera
Kiállítások és bemutatók sokaságával, továbbá neves és fiatal előadók zenei produkcióival várja a látogatókat július közepén a Tisza-tavi kerékpártúra, a Tour D’Opera, mely idén Természet Operaháza elnevezéssel 3 napos fesztivállá bővül – közölte a rendezvény ötletgazdája és főszervezője.
www.szinhaz.hu

Háromnapos fesztivállá bővül a Tisza-tavi Tour D’Opera
A rendezvény egyediségét az adja, hogy a Tisza-tó páratlan természeti adottságait és változatos kikapcsolódási lehetőségeit összekapcsolja a minőségi kultúrával és az egészséges életmóddal.
www.musicianswho.hu

Miniopera Magyarország egyetlen „miniszigetén”
A résztvevők igényeit figyelembe véve bővült idén háromnapos fesztivállá a program – közölte Debreczeni Ildikó, hangsúlyozva, hogy  Áder János köztársasági elnök vállalta a Természet Operaháza fővédnöki, míg Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Lengyel Györgyi és L. Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár a védnöki tisztét.
www.prae.hu

„Ma délelőtt”
(videó 30:20)

www.mediaklikk.hu

5 dolog, ami tavaly még nem volt a Tisza-tónál
A Természet Operaházában a diszes csarnokról a természet gondoskodott, a dalról és zenéről pedig a projekt megálmodója, és igazgatója Debreczeni Ildikó fog gondoskodni, aki egy Tisza-tavi naplementében gyönyörködve álmodta meg ide, a Tisza-tóhoz nagyszabású tervét, a Természet Operaházát.
www.gyereatiszatora.blog.hu

Természet Operaháza fesztivál indul a Tisza-tónál
A fesztivál pénteki nyitónapja Tiszafüredhez kötődik, ahol a városházán a magyar történelem különböző korszakainak ruhaviseleteit bemutató, Kovács Yvette Alida díszlet- és jelmeztervező munkáiból válogatott jelmezkiállítás nyílt.
www.fidelio.hu

Pénteken kezdődik a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál
Az elmúlt években Tour D’Opera néven megrendezett Tisza-tavi kerékpártúra az idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül, amely 24 helyszínen 320 fellépővel várja a közönséget.
www.haon.hu

Számos komolyzenei koncerten és szórakoztató programon vehetünk részt kerékpározás vagy hajókázás közben.
Mint azt a program neve is mutatja, a Természet Operaháza egy komolyzenei fesztivál. A rendezvény célja, hogy a kulturális programokat összekapcsolja az egészséges életmóddal, miközben megismerteti a látogatókat a Tisza-tóval. A háromnapos fesztivál során számos komolyzenei koncerten és szórakoztató programon vehetünk részt kerékpározás vagy hajókázás közben.
funiq.hu

A Természet Operaháza – fesztivál a Tisza-tónál
Az elmúlt években Tour D’Opera néven megrendezett Tisza-tavi kerékpártúra  az idén Természet Operaháza elnevezéssel háromnapos fesztivállá bővül, amely 24 helyszínen 320 fellépővel várja a közönséget.
operavilag.net

Kultúra és egészség: irány a Természet Operaháza
Július 15-16-17-én rendezik meg a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált. A három napos rendezvény olyan változatos programmal várja az érdeklődőket, mely garantáltan testi-lelki-szellemi kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.
jaszberenyhirado.hu

Biciklivel és csónakkal a Természet Operaházába
Pénteken kezdődik a háromnapos Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál. Szombaton és vasárnap a kulturális programok, koncertek helyszíneit biciklivel és csónakkal közelíthetik meg a látogatók.
www.turizmus.com

Összművészet a Tisza-tónál
A Magyar Turisztikai Ügynökség a közelmúltban tudatta, az újkeletű, ám annál színesebb programmal és egyedi lehetőségekkel működő művészeti seregszemle szinte egyedülálló kulturális vállalás, amelyhez fogható Európában, szinte nincs is.
www.nepszava.hu

„A nap embere”
(videó 08:10)

www.szolnoktv.hu

A Tisza-tavi Fesztiválon jártunk
Fantasztikus élményben volt része azoknak, akik részt vettek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál nyitónapján Tiszafüreden. Jelmezkiállítás, munkaerő-toborzás, interaktív színház Radó Denise-zel, a szolnoki Szigligeti Színház Jászai Mari-díjas színésznőjével és gálakoncert várta a kultúra szerelmeseit.
sinosz.hu

A Természet Operaháza ezúttal esős volt
A Tisza-tó mentén tervezett tíz állomáson sem riadtak meg: minden programot megtartottak, csupán fedett helyszínekre vitték be azokat, így például Dinnyéshát helyett a helyi református templomban hallgathatták meg Vizin Viktória, Bretz Gábor és Szegedi Csaba operaénekesek koncertjét, amelyen zongorán működött közre Sándor Szabolcs.
www.heol.hu

„Hiszem, hogy a lelket semmi nem ápolja jobban, csak az azt megszálló rezgések, a zene energiái”
A gálán Rost Andrea énekelte el a fesztivál saját himnuszát, a csúcspontot az Experidance Társulat és a 100 Tagú Cigányzenekar szenzációs előadása jelentette. Bátran kijelenthetjük: új turisztikai attrakció született a Tisza-tónál, mely képes megszólítani a magas minőségi elvárásokat támasztó, kultúrát – ezen belül is elsősorban a komolyzenét, táncot – szerető közönséget.
www.infokarcag.hu

A Természet Operaházában
Komolyzene, kerékpározás és az ezekhez keretet adó csodás természet – ez a három dolog egyesül az Európában egyedülálló, Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál elnevezésű háromnapos rendezvényben, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter nyitott meg pénteken Tiszafüreden
www.naplo.hu

Elindult a Tisza-tavi Fesztivál
Európában egyedülálló új turisztikai termék született, amely ötvözi a művelődést, a magas szintű kultúrát, a természetjárást és az egészséges életmódot – mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Természet Operaháza fesztivál tiszafüredi megnyitó ünnepségén.
www.kormany.hu

Kék tó, Tisza-tó
Kellenek az őrültek. (Nem baj, ha nem szentek.) Kellenek a mániákusok. (És nem baj, ha nem mono a jelzőjük.) És egy olyan régióban, mint az Észak- meg a Közép-Alföld, különösen kellenek.
www.revizoronline.com

Newspaper articles – Imre Czomba
Newspaper articles about me and the great „Opera of the Nature” production. Working with the world famous Andrea Rost..
facebook

hu_HUHUN