„Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért”
Találkozzunk idén is!
Kultúra: élmény és szórakozás

Startol a Magyar Tavak Fesztiválja: exkluzív kikapcsolódás idén nyáron

A Magyar Tavak Fesztiváljal hamarosan újra el fogja kápráztatni a komolyzene, a természet és az aktív pihenés szerelmeseit. Ebben az eseményben utánozhatatlan, hogy a minőségi kultúra, a természet és a sportszerető életmód találkozik. Ezt eddig legfeljebb külön-külön voltak képesek nyújtani a nyári fesztiválok.

A Magyar Tavak Fesztiválja idei újdonságaitól le fog esni az állad!

Ez az év kellemes meglepetése: 2021-ben július 30-tól augusztus 1-ig a nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, pontosabban a Magyar Tavak Fesztiváljának (amivé az eredeti esemény időközben kinőtte magát) a Tisza-tavi rendezvénye. A Gálaest Miklósa Erikára, az ő 30 éves jubileumára lesz hangolva pénteken. Fellép a Magyar Tavak Fesztiváljának hivatalos zenekara, a Szolnoki Szimfonikus Zenekar.

Szombaton kerül sor a Kerékpárral a Tisza-tó körül rendezvényre. A túra Tiszafüredről indul, és az esemény háziasszonya Csete Beáta lesz. A kikötőkben, megállókban csodálatos programok várják a bringázókat, hogy lelki felüdülést is nyújtsanak számukra a jól megérdemelt testi felfrissülés mellé.

Vasárnap a csónakázást és a futást kedvelők kimozoghatják magukat a mesés természeti környezetben. A csónakázás a tiszai hajósok világát is megidézi, hiszen az egészséges életmód, a gasztronómia örömei és a minőségi komolyzene mellett ez a fesztivál mindig elkötelezett volt a helyi értékek, a sajátos népi kultúra megőrzése iránt is.

Társadalmi küldetésének része a környezettudatos fesztiválozás, az egészség és a népi kulturális elemek bevonása abba az ízlésesen összeállított programkínálatba, amelynek köszönhetően Kelet-Közép-Európa, sőt, a kontinens egyedülálló rendezvényeként tartják számon a Tisza-tavi találkozót immár csaknem egy évtizede. Kíváncsi vagy a részletes programra? Szeretnéd időben megrendelni a jegyet az egész család számára? Kattints a fesztivál linkre, mert a kedvenc nyári eseményeink kapcsán már az is élmény, amikor várunk rájuk!

hu_HUHUN