„Tekerj, fuss és csónakázz a kultúráért”
Találkozzunk idén is!

2023. június 30.

Magyar Tavak Fesztiválja
Velencei-tó

Ha a zene lélekemelő élményét és a természetben való mozgás örömét ötvözzük, abból olyan szabad ég alatti „zeneterápia” születik, amely valódi felüdülést hoz testnek és léleknek. Nemesen egyszerű gondolat, mégis minden benne van, ami valódi gyógyírt jelent a passzív, ugyanakkor stresszes életmódra és a hangulatromboló, üldögélős bezártságra is, ami korunkban a legtöbbünket jellemez.

Ezzel az egyszerű recepttel indult útjára Debreczeni Ildikó zseniális kezdeményezése „A Természet Operaháza” idén éppen egy évtizede a Tisza-tónál. Olyannyira bevált az ötlet, hogy 2021-től a Velencei-tó, 2022-től pedig a Balaton térsége is csatlakozott. Így jöhet létre a Magyar Tavak Fesztiválja, amely a minőségi kultúra, a testmozgás és a természet szépségeinek összekapcsolásával mindent megvalósít, amiért élni érdemes és jó: egészség, művelődés és szépség. 2023-ben a Velencei-tó újra kitárja kapuit a Természet Operaháza előtt. A rendezvénysorozat június 30-án  várja a minőségi kultúra kedvelőit.

Jegyvásárlási lehetőségek (Velencei-tavi települések lakói 50%-os kedvezménnyel vásárolhatják meg a jegyeket lakcímkártya bemutatásával):

  • Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.), nyitva tartás: minden nap hétfő kivételével 10.00-18.00 óra, Tel.: 21/292-0471, e-mail: info@halaszkastely.hu
  • Vörösmarty Emlékház (Kápolnásnyék, Vörösmarty utca 31.), nyitva tartás: mindennap hétfő kivételével: 10.00-18.00 óra. Tel.:+3670 382-3054, e-mail: info@vorosmartyemlekhaz.hu
  • Katonai Emlékpark – KEMPP (Pákozd, Mészeg-hegy hrsz. 087), Nyitva tartás: mindennap 10.00-18.00, Tel.,: 30/4747905, e-mail: kempp@kempp.hu
Június 30.
Péntek
Július 1.
Szombat

A Magyar Tavak Fesztiváljának velencei-tavi rendezvénysorozata gálakoncerttel indul június 30-án a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, amely a térség egyik legújabb kulturális színtere. A szabadtéri színpad 2019-ben nagy sikerrel kezdte meg működését, a kultúra szerelmesei kimagasló számban látogattak el a sokszínű előadásokra. A Magyar Tavak Fesztiválja Velencei-tavi gálaestjének házigazdája Bősze Ádám, a közismert zenetudós, zenetörténész, rádiós műsorvezető lesz. Az est szereplője és az operafesztivál „nagykövete” Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, aki szintén a Velencei-tónál él.

A rendezvénysorozat szombati programja, a Tisza-tavi társfesztiválhoz hasonlóan, a Tour d’Opera névre hallgató biciklis kirándulás. Az élménytúra helyszíneiül a Velencei-tó térségének legszebb pontjai szolgálnak.

A koncertek mellett zenei betétekkel tarkított, egynapos tókerülő túrán hét állomást érintenek majd a résztvevők. A túrát nagyszabású Velencei-tavi piknik zárja a Halász-kastély parkjában, ahol a helyi kistermelők portékáit is megvásárolhatják a vendégek. Az élménytúra fontos része a helyi vendéglátók bevonása, amely betekintést nyújt a térség gasztronómiájába is, finom ételeket és különleges italokat kóstolhatnak a résztvevők.

A Velencei-tavi Fesztivál programja tovább gazdagítja a Velencei-tó térségének kulturális kínálatát, valamint a programsorozat lehetőséget ad az ideérkezőknek, hogy megismerjék a Velencei-tó térségének gazdag kulturális kincseit.

Június 30. péntek
Gálakoncert

Helyszín: Kápolnásnyék, Csajághy Laura Szabadtéri Színpad
Műsorvezető: Bősze Ádám

A MAGYAR TAVAK FESZTIVÁLJÁNAK HIVATALOS ZENEKARA: A SZOLNOKI SZIMFONIKUS ZENEKAR

Részletes program hamarosan!

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
További információ a +36 70 382 9740 telefonszámon.

Július 1. szombat
Tour’D opera

Biciklivel a Velencei-tó körül
Indulás: 8:50 – Kápolnásnyék, Halász kastély
Műsorvezető: Rodics Eszter

Részletes program hamarosan!

07:00-08:00
Gyülekező és regisztráció a kápolnásnyéki Halász-kastélyban.
Az előre megváltott és a helyszínen megváltott jegyek kizárólag regisztráció után válnak érvényesé.
08:00
Megnyitó
08:15

helyszín: Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.)

08:50

Indulás az első megállóhoz Sukoróra

09:40

helyszín: Sukoró, Református templom (Fő utca 66.)

11:00

helyszín: KEMPP (Pákozdi Katonai Emlékpark)

12:20

helyszín: DINPI Kutatóház (Pákozd, Duna-Ipoly Nemzeti Park Kutatóház)

13:40

helyszín: Dinnyési Templomkert Hagyományőrző Turisztikai Központ (Gárdony, Gárdonyi u. 6.)

Ebéd
16:00

helyszín: Agárdi Zenepavilon

17:20

helyszín: Velence Resort&SPA kert (Velence, Béke u. 57.)

19:00

helyszín: Halász-kastély (Kápolnásnyék, Deák F. u. 10.)

finom ételek, frissen csapolt Nyéki sör és/vagy üdítő fröccs várja a megfáradt kerékpárosokat és minden kedves vendéget.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!
További információ a +36 70 382 9740 telefonszámon.

hu_HUHUN